Akatlar' da Bir İtalyan Restoranı
Loggia Brasserie
İtalyan Lezzetlerine Giriş |
İtalyan Lezzetleri
İtalyan lezzetleri her zaman benim damak tadıma hitap etmiştir. Bruschetta, Pizza, Ravioli, Risotto, Tortellini, Caponata, Lazanya, Gnocchi, Tiramisu diye, benim enler listem uzar gider... :))
O yüzden de yemeğimi bir İtalyan Restoranında yiyeceğim zaman, beni ne gibi muhteşem lezzetler bekliyor diye hep heyecanlanırım...
2tek1cift Bu Kez Loggia Brasserie' de
Ve bu kez Akatlar Mayadrom İş Merkezi' nde kapılarını bu lezzetleri sevenlere Kasım' da açmış olan Loggia' dayım...
Kelime anlamı Loca ( özel bölüm ) olan Loggia' nın yola çıkışı, bu bölgede eksikliği hissedilen, mahalle konseptinde küçük bir İtalyan Restoranı olabilmek...
Mekan Sahibi Figen Demirbulak' ın amacı, kendisi de bir İtalyan Mutfağı sever olarak, İstanbul' da kendileri gibi bu mutfağı sevenlere bu lezzetleri makul fiyatlarla ulaştırmak...
İtalyan restoranına gidelim denildiğinde, üç aşağı beş yukarı genel bir tahmin vardır ki o da, güzel bir hesap öderizdir :)) Bu anlamda Figen Hanım' ın düşüncesini şahsım adına çok yerinde buldum. Çünkü diğer İtalyan Restoranlarıyla karşılaştırdığımda, ürün fiyat dengesini de göz önünde bulundurarak şunu söyleyebilirim ki, amaçları doğrultusunda bir menü oluşturabilmişler...
Loggia Brasserie Hakkında
Haftanın 7 günü 08:00 - 23:00 saatleri arasında çalışan mekan da şu an için öğle yemeği ve akşam yemekleri servis ediliyor. Kısa bir süre sonra ise klasik bir kahvaltı anlayışı dışında bir kahvaltı servisi de başlayacak. French Toast gibi Kahvaltı Tapaları gibi farklı dokunuşlarla servis edilecek lezzetler bizleri bekliyor olacak...
İç mekanda 44, dış mekanda ise 16 kişilik bir oturma alanı olmasından dolayı, tavsiye edilen gelinmeden önce, özellikle akşam yemekleri için rezervasyon yaptırılması yönünde...
Arabasıyla gelecek olanlar için mekanın valesi bulunduğu gibi yakın alanlarda otoparklar da mevcut...
Ambiyansı tam da özel gün ve kutlamalar için benim gözüme çok uygun geldi. İyi bir de tatlı ekibi olan mekan, talepler doğrultusunda doğum günü, şirket yemeği ya da özel kutlamalar gibi durumlarda da organize olabiliyor...
Aralık Loggia Menüsü |
Loggia Brasserie' nin Mutfağındaki Şef Kim?
Otelcilik ve İşletme mezunu olan Executive Chef Cenap Varol Loggia' nın mutfağındaki isim...
Hepimizin isimlerini çok iyi bildiği otellerin şefliği, 21 otelden oluşan Accor Otelleri mutfak şefliği, Michelin yıldızlı Fabriace Giraud' un yardımcılığı, Londra' da alınan eğitimler derken bugün kendine kattığı tüm bilgi birikim ve tecrübesini Loggia' da İtalyan Lezzetlerini sevenlere sunuyor...
İkincisinin Vadi İstanbul' da açılması planlanan Loggia Brasserie' nin bugün benim paylaşmış olduğum menülerini 15 gün sonra yenileyecek olan Şef Cenap, mevsimlik ürün kullandığı için menülerin de buna uygun olarak belirli aralıklarla sürekli yenilendiğini anlattı...
Ekmeklerine kadar, yemeklerde kullandıkları kemik suyuna kadar birçok şeyi mutfaklarında kendileri yapıyorlar ve bu da yemeklere artı bir lezzet olarak bariz yansıyor...
Loggia Tercihi Şaraplar |
Şarap Menüsü |
Şarap Menüsü
Yemeklere geçmeden önce bu kadar güçlü bir şarap kavına sahip olan mekanın şarap menülerini de paylaşmadan edemedim ki, ben bu mutfağın lezzetleriyle şarabın mükemmel bir ikili oluşturdukları kanaatini taşıyorum :)) ...
Parmesanlı Enginar Salatası Ve Bal Kabağı Chutney Salata |
Loggia Brasserie Lezzetleri
Siparişinizin ardından hemen masaya günlük olarak değişkenlik gösteren bir ikram tabağı geliyor. Benim bugün şansıma, çok da sevdiğim, biberli ve sarımsaklı süzme yoğurt vardı...
Salata olarak da iki farklı salata deneyimledim...
Çıtır Marul Ve Balkabağı Chutney
Öncelikle Chutney, bir tür Hint sosu olarak tanımlanıyor. Kendisine ezme, salça da diyenlerin olduğu Chutney genellikle üzüm, hurma, ekşi meyve, soğan ve baharatla yapılıyor. Birçok çeşidi olan Chutney' in en tercih edilenleri arasında ise soğan chutney, elma chutney, biber chutney, mango chutney, domates chutneyi sayabilirim sanırım...
Çıtır marul, gorgonzola peyniri, frenk soğanı, portakal parçaları, karamelize cevizden oluşan benim deneyimlediğim bu salatadaki bence en sihirli dokunuş, balkabağı küpleriydi. Bir salatada ilk kez yedim ve bayıldım...
Taze Enginar Salatası
Bu salatada da beni etkileyen enginarın hiç pişirilmeden, elde kıyılarak kullanılmış olması ve parmesan peyniri ile buluşturulması oldu...
Kabak Çiçeği Dolması Ve Kuşkonmazlı Risotto |
Fıstıklı Sufle |
Karşınızda fıstıklı sufle. Vanilyalı dondurma ile müthiş bir lezzet uyumu yakalamış olan fıstıklı sufle buradan hemen söyleyeyim ki kimseyle paylaşılmaz, iki kişiyseniz ayrı ayrı söyleyin derim :))))
Loggia Brasserie |
Sıcak mekanları seviyorum, güler yüzlü işini severek yapan çalışanlardan hizmet almaktan keyif duyuyorum, mekanın mutfağını evinin mutfağı gibi hisseden şeflerin farkını her zaman hissediyorum, lezzetli yemekleri ve hoş ambiyansı olan böyle mekanların hesaplı menülerinin olmasını ise alkışlıyorum...
Ve böyle mekanları bizlerle buluşturan böyle güzel insanları da sevgiyle kucaklıyorum...
Şehrimize, yeni mahallene HOŞ GELDİN Loggia Brasserie...
Bir sonraki yazım Tahmis Kahvesi Gaziantep olacak. O zamana değin,
Sevgiyle Kalın...
Loggia Brasserie
Akat Mahallesi Ebulala Mardin Caddesi Orkide Sokak
Mayadrom İş Merkezi No:1
Akatlar Etiler
(0212) 352 9190-92
Bu içerik Sevil Ekşioğlu Yüksel tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.
Yorum Gönder
Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın